Kayseri Develi Cıvıklısı Nedir?
İlçemizin özel lezzetlerinden biridir. CİVİKLİ ismi, etin iki bıçak altında parçalanması ve çift bıçak kesimiyle etin içindeki yağın erimesinden gelmektedir. Ayrıca “Develi Cıvıklısı” 2008 yılında Develi Belediyesi tarafından patentlenmiştir.
Pide hangi yöreye aittir?
Pide, Türk ve Ortadoğu mutfağında popüler olan, Balkan mutfağında da yer alan bir pide türüdür.
Develi cıvıklısı farkı ne?
Civıklı’yı benzer yapıdaki ürünlerden ayıran en dikkat çekici özellik yöreye özgü olmasıdır. Ayrıca kullanılan unun tip 2 un yani verimi %74-76 olan buğday unu olması, kepek oranının yüksek, gluten oranının normal olması da sıvı hamuru ayıran faktörler arasındadır.
Develi’nin neyi meşhurdur?
Kış hazırlıkları Develi’de kadınların en önemli faaliyetlerinden biridir. Başlıca faaliyetler pastırma, sucuk, kavurma, erişte, pekmez, köfte, turşu, yufka ekmek yapımı, bulgur, gendime, sosis yapımı ve sebze kurutmadır.
Cıvıklı hangi ilimize aittir?
Cıvıklı, Kayseri’nin Develi ilçesine özgü bir pide çeşididir. Üzerine hamur konularak, et bıçakla doğranarak, koyun yağından yapılan özel bir malzemeyle fırında (özellikle taş fırında) pişirilerek yapılır.
Kayseri Develi Alevi mi?
Kayseri Alevileri genellikle Sarız, Develi ve Sarıoğlan ilçelerinde yaşarlar; ancak Tomarza ve Pınarbaşı ilçelerinde de yoğunlaşmışlardır. Toplamda, Kayseri’de 53 Alevi köyü vardır. Bunların çoğu Sînemilî ve Koçgiri aşiretlerinden Kürtlerdir, ancak Sarıoğlan ve Tomarza’da büyük bir Türk nüfus yoğunluğu vardır.
En iyi pide hangi ildedir?
Samsun’dan Bafra Pidesi en çok puanı aldı. Bunu Samsun’un Çarşamba ve Terme ilçelerinden gelen pide yemekleri takip etti. Kişisel sıralamamda Bafra Pidesi en üstte.
Hangi ilimizin pidesi meşhur?
Bafra, pidesi, köftesi, nokulusu ve sürülebilir kaymaklı lokumuyla ünlüdür. Nokul, hamuruna ceviz ve kuru üzüm eklenerek yapılır.
Pidenin anavatanı neresidir?
Pide nereden gelir? Pidenin anavatanı Bursa’dır. Şehir, Ertuğrul Gazi zamanında tandır ekmeğiyle ünlendi. Orhan Gazi’nin kıymalı pidesi, tek etli pide ekmeğiyle ünlendi.
Kayseri cıvıklısı nasıl oluyor?
Develi Cıvıklısı – Kayseri Hamuru dört eşit parçaya bölüp oklava ile incecik açın ve uzun bir pide ekmeği elde edin. Açılan hamurun üzerine iç harcı yayın ve kenarlarını çok fazla kıvırmayın. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 230 derece fırında 15 dakika pişirin ve servis edin.
Develi cıvıklısı hangi etten yapılır?
SİVİKLİSİ’NİN ÜNLÜ KARARI Koyunun bel ve kaburga etinden sinirler çıkarıldıktan sonra çift bıçakla elle doğranır ve bir gün bekletilir. Ertesi gün, hazırlanan ete incecik doğranmış soğanlar eklenir. Domates ve biberleri de damak tadınıza göre incecik doğrayıp sıvı ete karıştırın.
Develi nerenin ilçesidir?
1926 yılına kadar Kozan’a bağlı olan Develi, 1926 yılında Kozan ilinin ilçeye dönüştürülmesiyle Kayseri’ye bağlanmıştır. Tekir Yaylası güzergahına 45 km, Kayseri’nin İncesu güzergahına 86 km uzaklıkta bulunan ilçe, Kayseri’nin en büyük ilçesidir. Yüzölçümü 1887 km², deniz seviyesinden yüksekliği 1150 metredir.
Kayseri’nin neyi meşhur yemek?
Kayseri’nin meşhur yemekleriYağlama (Şebit)Pastırma.Çiriş yemeği.Kayseri MantısıCıvıklıKurşun AşıSucuklu Köfte.Örgülü pilav.Diğer ürünler…
Erzurum’un en ünlü et yemeği nedir?
1. Cağ Kebabı Kuzu etinden yapılan bir kebap türü olan Cağ Kebabı, Erzurum bölgesinin en meşhur yemeğidir.
Kayseri’de Develi’de ne var?
Tarihi ve turistik yerler. Ayşepınar ilçesindeki Roma mezarları. Kızık ilçesindeki Roma dönemi yüzme havuzu. Çomaklı yeraltı mağaraları. Develi Kalesi. Develi Spor Salonu. Elbiz Parkı. Fraktın Hitit kaya anıtı. Gazi ilçesi yeraltı şehri. Daha fazla makale…
Kayseri cıvıklısı nasıl oluyor?
Develi Cıvıklısı – Kayseri Hamuru dört eşit parçaya bölün ve oklava ile incecik açın, uzun bir pide ekmeği elde edin. Açılan hamurun üzerine iç harcı yayın ve kenarlarını çok fazla kıvırmayın. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin, 230 derece fırında 15 dakika pişirin ve servis edin.
Kayseri Develi hangi boydan?
Yağmurbey köyü, Eratna Beylerinden Cafer Bey’in (1354-1355) kuruluş belgesinde geçmektedir. Oğuzların Kınık boyunun Karakeçili aşiretinin Develi aşiretinin gelip buraya yerleştiği bilinmektedir.
Cıvıklı neden yapılır?
Develi Cıvıklısı koyununun bel ve kaburga etinin sinirleri çıkarıldıktan sonra çift bıçakla elle parçalanarak bir gün bekletilir.
Develi cıvıklısı hangi etten yapılır?
DEVELİ CİVİKLİSİ’NİN ÜNLÜ KARARI Koyunun bel ve kaburga etinden sinirler çıkarıldıktan sonra çift bıçakla elle doğranır ve bir gün bekletilir. Ertesi gün, hazırlanan ete incecik doğranmış soğan eklenir. İsteğe göre domates ve biber incecik doğranır ve sıvı ete karıştırılır.