Trabzonlu nasıl yazılır TDK?
TRABZONLU KELİMESİNİN ANLAMI İnsanların hangi şehirden geldiğini yazarken, türetme eki -li, isimden yeni bir isim oluşturur ve isimle birleşen bu ek, kesme işaretiyle ayrılmaz. Bu kelime sıklıkla “Trabzon’dan” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı Trabzonlu olmalıdır.
Bolulu nasıl yazılır TDK?
Bolu ilinden ve Bolu eyaletinden biri anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Bolu’luluk, Bolulu’luk, bolululuk olarak yanlış yazılır.
Giresunlu kelimesi nasıl yazılır?
GİRESUNLU KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla giresunlu, Giresunlu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Giresunlu olmalıdır.
Bolulu mu Bolu’lu mu?
Bu kelime sıklıkla Bolulu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Bolulu olmalıdır.
Trabzonlu özel isim mi?
– Özel isimlerden türetilen isim, fiil veya sıfatlar büyük harfle başlar: Trabzonlu, Marksizm, Kemalizm, Türkleşme, Darwinizm…
Kütahyalılar nasıl yazılır?
KÜTAHYALI KELİMESİNİN ANLAMI “Kütahya ilinden biri” anlamına gelir. Büyük harflerle ve fazladan boşluk olmadan yazılmalıdır. Bu kelime genellikle Kütahya’dan türetilen Kütahyalı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kütahyalı olmalıdır.
Habire bitişik mi?
“Ha bire” kelimesinin doğru yazımı “Ha bire”dir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu kelimenin doğru kullanımını şu şekilde belirtmiştir. Yanlış yazılan “Habıre” çeşidi yaygın olsa da doğru yazımı değişmektedir.
Bursalı kelimesi nasıl yazılır?
UYARI: Türemiş ekler, çokluk ekleri ve bunlardan sonra gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Müslüman, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşma, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türkler, Türklük, Türkleşme, Türk…
Mersinli nasıl yazılır TDK?
Doğru kullanım Mersinli olmalıdır.
Afyonlu nasıl yazılır?
Bu kelime çoğu zaman Afyonkarahisarlı, Afyonkarahisarlı, Afyon Karahisarlı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanım Afyonkarahisarlı olmalıdır.
Bayburtlu nasıl yazılır?
BAYBURTLU KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla bayburtlu, Bayburt’lu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Bayburtlu olmalıdır.
Ardahanlı nasıl yazılır?
Doğru kullanım Ardahanlı olmalıdır.
Arda Güler sinoplu mu?
Arda Güler, 25 Şubat 2005’te Ankara’nın Altındağ ilçesinde doğdu. Ailesi Bolu’nun Menge ilçesinden geliyor.
Arda Güler Bolu’lu mu?
BOLU Ultras – Bolulu Arda Güler Real Madrid ile anlaştı. Bu, altyapıyı bıraktıktan sonra 17-18 yaşındaki insanların Real gibi takımlarla anlaştığı anlamına geliyor.
Bolu neden Bolu?
Bolu yöresinin tümüyle fethi Orhan Gazi döneminin ilk yıllarına (1324-1326) rastlar. Başka bir rivayete göre ise Osmanlı döneminde yörede Uluğ-Alim’in çokluğu nedeniyle yöreye önceleri “Bol Uluğ” denmiş, zamanla yöreye “BOLU” adı verilmiştir.
TDK’ya göre Trabzon nasıl yazılır?
Doğru kullanım Trabzon şeklinde olmalıdır.
Özel isimlere gelen ekler nasıl yazılır?
Özel adlara eklenen iyelik, durum ve belirtme ekleri kesme işaretleriyle ayrılır: Kurtuluş Savaşı, Atatürk’ya, Türkiyemiz, Fatih Sultan Mehmet, Muhibbi’ler, Gül Baba’ya, Sultan Ana’lar, Mehmet Emin Yurdakul’ von, Kâzım Karabekir, Yunus Emre, Ziya Gökalp, Refik Halit Karay, Ahmet Cevat Emre, Namık…
Türkiyeli nasıl yazılır TDK?
Ancak kısa sürede özellikle Twitter gibi sosyal medya platformlarında artan tepkiler üzerine TDK, “Türk” kelimesini sözlükten çıkardı. TDK, “Türk” kelimesinin tanımını “Türkiye’de yaşayanlar ve bu insanların soyundan gelenler” olarak uygun buldu.
TDK ilçe isimleri nasıl yazılır?
DİKKAT: Özel ismin içinde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Taflan Köyü vb.